15 Şubat 2010 Pazartesi

Porselen Cupcake Standları

Bunları Müge bana gösterdi ve dumur oldum! Yani alt tarafı bir stand, bu kadar beğenicek ne olabilirki? Ama gelgelelim ben çok etkilendim, çok zarifler, gel beni al diyorlar resmen! Eğer bu ürünlerin sitesine bakasanız daha nice nice ciciler var, hepsi birbirinden güzel! www.rosannainc.com

Turuncu KitchenAid

Bugün İstinye Park'ta Esse'de bu portakal rengi KitchenAid'i gördüm! Fiyatı 999 TL. Rengi şahane, daha bir sürü rengi de gelmiş! Bence eğer almayı düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeden gidin çünkü bu güzel renkler çabuk bitiyor ve bir daha bulamıyorsunuz! :)
Bence Kitchenaid harika bir alet. İşinizi çok basitleştiriyor, onun sayesinde yorulmuyorsunuz ve de temizlik işi daha kolay oluyor! Bir de tabi tasarım olayı var :) Sanki mutfakta bir Vespa var gibi duruyor! Çok şık, çok cici, karakterli bir alet bu :) Canım KitchenAid'im benim...

Parça Çikolatalı Kurabiye Hamurlu Cupcake

Kurabiye hamuru mu dediniz! Bayılırım, hmmmm hem de pişirmeden çiğ çiğ yemeyi :) Bu tarifi internette görünce 'Aman Allahım' dedim, bu tam benlik yani bir cupcake bu kadar benim damak tadıma uyabilir! Tarif biraz uzun ama yapması gerçekten çok kolay... Siz de göreceksiniz :)

İçindekiler:
Kurabiye hamuru:

• 1 1/8 bardak un

• 1/2 çay kaşığı tuz

• 1/4 çay kaşığı karbonat

• 1/2 oda sıcaklığında margarin

• 3/8 bardak toz şeker

• 3/8 bardak esmer toz şeker

• 1/2 çay kaşığı vanilya aroması

• 3 yemek kaşığı soya sütü veya normal süt

• 3/4 bardak minik damla çikolata


Cupcake:

• 1/2 bardak soya sütü

• 1/2 bardak hindistan cevizi sütü

• 1/3 bardak kanola yağı

• 1/3 bardak esmer toz şeker

• 1/4 bardak toz şeker

• 2 yemek kaşığı vanilya aroması

• 1 1/4 bardak un

• 2 yemek kaşığı mısır nişastası

• 3/4 çay kaşığı kabartma tozu

• 3/4 çay kaşığı karbonat

• 1/2 çay kaşığı tuz


Üst kısmı:

• 3/4 bardak margarin (oda sıcaklığında)

• 2 bardak pudra şekeri

• 2 yemek kaşığı soya sütü

• 3/4 bardak yaptığımız kurabiye hamuru


Yapılışı:

Kurabiye hamuru:

• Margarin, şekerler ve vanilyayı bir kabın içinde mikser ile krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz

• Sonra soya sütünü ekliyoruz ve çırpıyoruz

• Üstüne tuzu, karbonatı ve unu ekleyerek yavaşça karıştırıyoruz

• Son olarak da damla çikolataları içine atıyoruz ve karıştırıyoruz

• Kurabiye hamurumuz hazır

• Hamurumuzdan bir çay kaşığı büyüklüğünde toplar yapıyoruz

• 12 tane top yapacağız ve yağlı kağıdın üzerine yerleştireceğiz

• Şimdi de doğru kurabiye toplarımızı buzdolabının dondurucu tarafına yerleştiriyoruz

• Orada 2 saat bekletiyoruz


Cupcake:

• Fırınımızı 180˚ getiriyoruz

• Bir kapta sütlerimizi, şekerlerimizi, yağı ve vanilya aromasını mikser ile karıştırıyoruz

• Unu, mısır nişastasını, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu eleyerek kabımıza ekliyoruz ve pütürler gidene kadar karıştırıyoruz

• Cupcake kağıtlarımızın sadece yarısına kadar dolduruyoruz

• Buzdolabından kurabiye toplarımızı çıkartıp tek tek cupcakelerimizin üzerine koyuyoruz

• Her cupcake'in ortasında bir donmuş top olacak ancak topları bastırmadan koyun

• 180˚ 20 dakika pişireceğiz


Üstü İçin:

• Margarinimizi krema kıvamına gelene kadar mikser ile karıştırıyoruz

• 4 defa 1/2 bardak pudra şekeri ekliyoruz ve her defasinda önce karıştırıyoruz

• Soya sütünü de ekliyoruz ve 2 dakika kadar karıştırıyoruz

• 3/4 bardak kurabiye hamurumuzu da ekliyoruz ve karıştırıyoruz

• Karışımı krema sıkma torbasına koyuyoruz

• Cupcakelerimiz soğuduktan sonra hepsinin üstüne sıkıyoruz

• İsterseniz üstlerine damla çikolata serpebilirsiniz


Mmmm bu ne tat :) Siz de bir tadın da beni anlayın! Basit ve çok lezzetli bir tarif :)

10 Şubat 2010 Çarşamba

Portakallı Kek

Annemden Portakallı Kek
Gülçin Hanım çok hamarat valla, her seferinde başka başka sürprizler yapıyor! Hep yeni tatlar :D
Hatta şok olacaksınız, bu kek yağsız!
Bende fırsattan istifade bloğuma koyuyorum...

İçindekiler:
Kek için:

• 8 yemek kaşığı toz şeker

• 8 yemek kaşığı un

• 4 yumurta (oda sıcaklığında)

• 1 paket kabartıcı

• 1 portakal


Sosu için:

• 5 portakal

• 5 yemek kaşığı toz şeker


Yapılışı:

• Fırınımızı 180˚ getiriyoruz

• 1 adet portakalın kabuğunu ince ince rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz

• Yumurtalarımızı ve şekerimizi (8 yemek kaşığı) mikserde çırpıyoruz

• Unumuzu ve kabartıcımızı eleyerek karışıma ekliyoruz

• Üzerine de sıktığımız portakalın suyunu ve rendesini dökerek karıştırıyoruz

• Kekimizi yaparken ortası delik kalıp kullanırsak daha güzel pişer ama siz bilirsiniz...

• 180˚ fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz ve soğumasını bekliyoruz

• Bu sırada 5 adet portakalın kabuğunu ince ince rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz

• Rende ve suyu 5 yemek kaşığı toz şeker ile bir tencereye alıyoruz

• Ocağımızı orta derece ateşe getiriyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz

• Kekimiz soğumuş ise kabından çıkartıp bir servise alıyoruz

• Üzerine hazırladığımız sosu (sos sıcakken) yedire yedire döküyoruz


Tataaaa... Enfes bir kek karşınızdaaa, hem de yağsız !!!

6 Şubat 2010 Cumartesi

Nane ve Çikolata parçaları

Nane ve Çikolata Parçaları

Bu hafta başı babam ve Özlem abla'dan bir sürü yemek kitabı ve dergi geldi :D
Hepsi birbirinden güzeller ve acayip tarifler var! Zateb babamın yemek konusunda üstüne yoktur, kendisi çok zor yemek beğenir ama tabağında yemek bırakmaz :)
Bugünkü tarifim "Food " kitabından şahane bir tatlı, hele ki After Eight seviyorsanız yumulacaksınız!

İçindekiler:
220 gr un
95 gr toz esmer şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
180 gr tuzsuz tereyağ
60 gr becel katı zeytinyağı
435 gr pudra şekeri
1 çay kaşığı nane aroması
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı krema
300 gr bitter çikolata
70 gr tuzsuz tereyağ

Yapılışı:
• 20x30 cm'lik bir kalıbı yağlayıp üstünü yağlı kağıt ile kaplıyoruz
• Fırınımızı 180° getiriyoruz
• 300 gr tuzsuz tereyağını ocakta eritiyoruz
• Un, esmer şeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırıyoruz
• Üzerine erimiş olan tereyağını ekliyoruz ve karıştırıyoruz
• Yağlı kağıdın üstüne tart yapar gibi hamurumuzu yerleştiriyoruz
• Her tarafın eşit olmasına dikkat ediyoruz
• Fırına veriyoruz 20 dak 180°
• Hamurumuz piştikten sonra fırınımızdan çıkartıp soğumasını bekliyoruz
• Bir kaba pudra şekerini eleyerek döküyoruz
• Becel katı zeytinyağını eritiyoruz
• Pudra şekerli bir kaba eleyerek döküyoruz
• Üstüne nane aroması, krema ve sütü ekleyip mikser ile karıştırıyoruz
• Bu karışımı güzelce karıştırıyoruz ve fırından çıkmış hamurumuzun üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz
• Şimdi geldik çikolatamıza
• Benmarin usulü çikolatamızı ve 70 gr tereyağını eritiyoruz
• Biraz ılımasını bekliyoruz ve son kat olarak çikolatamızı naneli karışımın üzerine döküyoruz
• Her tarafa eşit dağılsın diye yediriyoruz

Ben şahsen biraz sertleşsin diye 30 dak kadar buzdolabına attım, sonra da keskin bir bıçak ile parçalara kestim :)
Çok ama çok lezzetli oldu!
Bu gadget'ta bir hata oluştu
Related Posts with Thumbnails