10 Şubat 2010 Çarşamba

Portakallı Kek

Annemden Portakallı Kek
Gülçin Hanım çok hamarat valla, her seferinde başka başka sürprizler yapıyor! Hep yeni tatlar :D
Hatta şok olacaksınız, bu kek yağsız!
Bende fırsattan istifade bloğuma koyuyorum...

İçindekiler:
Kek için:

• 8 yemek kaşığı toz şeker

• 8 yemek kaşığı un

• 4 yumurta (oda sıcaklığında)

• 1 paket kabartıcı

• 1 portakal


Sosu için:

• 5 portakal

• 5 yemek kaşığı toz şeker


Yapılışı:

• Fırınımızı 180˚ getiriyoruz

• 1 adet portakalın kabuğunu ince ince rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz

• Yumurtalarımızı ve şekerimizi (8 yemek kaşığı) mikserde çırpıyoruz

• Unumuzu ve kabartıcımızı eleyerek karışıma ekliyoruz

• Üzerine de sıktığımız portakalın suyunu ve rendesini dökerek karıştırıyoruz

• Kekimizi yaparken ortası delik kalıp kullanırsak daha güzel pişer ama siz bilirsiniz...

• 180˚ fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz ve soğumasını bekliyoruz

• Bu sırada 5 adet portakalın kabuğunu ince ince rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz

• Rende ve suyu 5 yemek kaşığı toz şeker ile bir tencereye alıyoruz

• Ocağımızı orta derece ateşe getiriyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz

• Kekimiz soğumuş ise kabından çıkartıp bir servise alıyoruz

• Üzerine hazırladığımız sosu (sos sıcakken) yedire yedire döküyoruz


Tataaaa... Enfes bir kek karşınızdaaa, hem de yağsız !!!

0 Pembe Baloncuk:

Bu gadget'ta bir hata oluştu
Related Posts with Thumbnails