31 Ocak 2010 Pazar

Elmalı Tart

Annemin Elmalı Tartı

İçindekiler:

● 1 yumurta (oda sıcaklığında)

● 1 paket kabartıcı

● 125 gr margarin (oda sıcaklığında)

● 4 yemek kaşığı toz şeker

● 1 çimdik tuz

● Un (aldığı kadar un)

● 5 adet elma

● 7 yemek kaşığı pudra şekeri

● 2 çay kaşığı tarçın


Yapılışı

● Fırınımızı 175˚ getiriyoruz

● Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimliyoruz, cips gibi

● Dilimlerimizi bir kaba aktarıyoruz

● Üstlerine 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 çay kaşığı tarçını serpiyoruz

● Her dilime şeker ve tarçın gelecek şekilde güzelce karıştırıyoruz

● Başka bir kaba yumurta, kabartıcı, toz şeker, margarin ve tuzumuzu koyuyoruz

● Yoğuruyoruz, bir yandan da unumuzu ekliyoruz ve hamur kıvamına gelene kadar un ekliyoruz

● Hamurumuzu 2'ye bölüyoruz

● Böldüğümüz bir parçayı alıp kalıbımızın ölçüsüne göre merdane ile açıyoruz

● Kalıbımıza yerleştiriyoruz

● Üstüne elmalarımızı tek tek diziyoruz

● 2. hamurumuzu da merdane ile açıp elmaların üstüne yerleştiriyoruz

● 175˚'deki fırınımızda 35 dak pişiriyoruz

● Kekimizi fırından çıkartıyoruz ve soğumasını bekliyoruz

● Üzerine 3 yemek kaşığı (isteğe göre daha fazla veya az olabilir) pudra şekeri serpiyoruz.


Ellerinize sağlık :D Herkese afiyet şeker olsun! Annecim bizimle tariflerini paylaştığın için çok teşekkürler!

0 Pembe Baloncuk:

Related Posts with Thumbnails