6 Şubat 2010 Cumartesi

Nane ve Çikolata parçaları

Nane ve Çikolata Parçaları

Bu hafta başı babam ve Özlem abla'dan bir sürü yemek kitabı ve dergi geldi :D
Hepsi birbirinden güzeller ve acayip tarifler var! Zateb babamın yemek konusunda üstüne yoktur, kendisi çok zor yemek beğenir ama tabağında yemek bırakmaz :)
Bugünkü tarifim "Food " kitabından şahane bir tatlı, hele ki After Eight seviyorsanız yumulacaksınız!

İçindekiler:
220 gr un
95 gr toz esmer şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
180 gr tuzsuz tereyağ
60 gr becel katı zeytinyağı
435 gr pudra şekeri
1 çay kaşığı nane aroması
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı krema
300 gr bitter çikolata
70 gr tuzsuz tereyağ

Yapılışı:
• 20x30 cm'lik bir kalıbı yağlayıp üstünü yağlı kağıt ile kaplıyoruz
• Fırınımızı 180° getiriyoruz
• 300 gr tuzsuz tereyağını ocakta eritiyoruz
• Un, esmer şeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırıyoruz
• Üzerine erimiş olan tereyağını ekliyoruz ve karıştırıyoruz
• Yağlı kağıdın üstüne tart yapar gibi hamurumuzu yerleştiriyoruz
• Her tarafın eşit olmasına dikkat ediyoruz
• Fırına veriyoruz 20 dak 180°
• Hamurumuz piştikten sonra fırınımızdan çıkartıp soğumasını bekliyoruz
• Bir kaba pudra şekerini eleyerek döküyoruz
• Becel katı zeytinyağını eritiyoruz
• Pudra şekerli bir kaba eleyerek döküyoruz
• Üstüne nane aroması, krema ve sütü ekleyip mikser ile karıştırıyoruz
• Bu karışımı güzelce karıştırıyoruz ve fırından çıkmış hamurumuzun üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz
• Şimdi geldik çikolatamıza
• Benmarin usulü çikolatamızı ve 70 gr tereyağını eritiyoruz
• Biraz ılımasını bekliyoruz ve son kat olarak çikolatamızı naneli karışımın üzerine döküyoruz
• Her tarafa eşit dağılsın diye yediriyoruz

Ben şahsen biraz sertleşsin diye 30 dak kadar buzdolabına attım, sonra da keskin bir bıçak ile parçalara kestim :)
Çok ama çok lezzetli oldu!

0 Pembe Baloncuk:

Related Posts with Thumbnails