• 8 yemek kaşığı toz şeker
• 8 yemek kaşığı un
• 4 yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 paket kabartıcı
• 1 portakal
Sosu için:
• 5 portakal
• 5 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
• Fırınımızı 180˚ getiriyoruz
• 1 adet portakalın kabuğunu ince ince rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz
• Yumurtalarımızı ve şekerimizi (8 yemek kaşığı) mikserde çırpıyoruz
• Unumuzu ve kabartıcımızı eleyerek karışıma ekliyoruz
• Üzerine de sıktığımız portakalın suyunu ve rendesini dökerek karıştırıyoruz
• Kekimizi yaparken ortası delik kalıp kullanırsak daha güzel pişer ama siz bilirsiniz...
• 180˚ fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz ve soğumasını bekliyoruz
• Bu sırada 5 adet portakalın kabuğunu ince ince rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz
• Rende ve suyu 5 yemek kaşığı toz şeker ile bir tencereye alıyoruz
• Ocağımızı orta derece ateşe getiriyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz
• Kekimiz soğumuş ise kabından çıkartıp bir servise alıyoruz
• Üzerine hazırladığımız sosu (sos sıcakken) yedire yedire döküyoruz
Tataaaa... Enfes bir kek karşınızdaaa, hem de yağsız !!!
0 Pembe Baloncuk:
Yorum Gönder