15 Şubat 2010 Pazartesi

Parça Çikolatalı Kurabiye Hamurlu Cupcake

Kurabiye hamuru mu dediniz! Bayılırım, hmmmm hem de pişirmeden çiğ çiğ yemeyi :) Bu tarifi internette görünce 'Aman Allahım' dedim, bu tam benlik yani bir cupcake bu kadar benim damak tadıma uyabilir! Tarif biraz uzun ama yapması gerçekten çok kolay... Siz de göreceksiniz :)

İçindekiler:
Kurabiye hamuru:

• 1 1/8 bardak un

• 1/2 çay kaşığı tuz

• 1/4 çay kaşığı karbonat

• 1/2 oda sıcaklığında margarin

• 3/8 bardak toz şeker

• 3/8 bardak esmer toz şeker

• 1/2 çay kaşığı vanilya aroması

• 3 yemek kaşığı soya sütü veya normal süt

• 3/4 bardak minik damla çikolata


Cupcake:

• 1/2 bardak soya sütü

• 1/2 bardak hindistan cevizi sütü

• 1/3 bardak kanola yağı

• 1/3 bardak esmer toz şeker

• 1/4 bardak toz şeker

• 2 yemek kaşığı vanilya aroması

• 1 1/4 bardak un

• 2 yemek kaşığı mısır nişastası

• 3/4 çay kaşığı kabartma tozu

• 3/4 çay kaşığı karbonat

• 1/2 çay kaşığı tuz


Üst kısmı:

• 3/4 bardak margarin (oda sıcaklığında)

• 2 bardak pudra şekeri

• 2 yemek kaşığı soya sütü

• 3/4 bardak yaptığımız kurabiye hamuru


Yapılışı:

Kurabiye hamuru:

• Margarin, şekerler ve vanilyayı bir kabın içinde mikser ile krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz

• Sonra soya sütünü ekliyoruz ve çırpıyoruz

• Üstüne tuzu, karbonatı ve unu ekleyerek yavaşça karıştırıyoruz

• Son olarak da damla çikolataları içine atıyoruz ve karıştırıyoruz

• Kurabiye hamurumuz hazır

• Hamurumuzdan bir çay kaşığı büyüklüğünde toplar yapıyoruz

• 12 tane top yapacağız ve yağlı kağıdın üzerine yerleştireceğiz

• Şimdi de doğru kurabiye toplarımızı buzdolabının dondurucu tarafına yerleştiriyoruz

• Orada 2 saat bekletiyoruz


Cupcake:

• Fırınımızı 180˚ getiriyoruz

• Bir kapta sütlerimizi, şekerlerimizi, yağı ve vanilya aromasını mikser ile karıştırıyoruz

• Unu, mısır nişastasını, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu eleyerek kabımıza ekliyoruz ve pütürler gidene kadar karıştırıyoruz

• Cupcake kağıtlarımızın sadece yarısına kadar dolduruyoruz

• Buzdolabından kurabiye toplarımızı çıkartıp tek tek cupcakelerimizin üzerine koyuyoruz

• Her cupcake'in ortasında bir donmuş top olacak ancak topları bastırmadan koyun

• 180˚ 20 dakika pişireceğiz


Üstü İçin:

• Margarinimizi krema kıvamına gelene kadar mikser ile karıştırıyoruz

• 4 defa 1/2 bardak pudra şekeri ekliyoruz ve her defasinda önce karıştırıyoruz

• Soya sütünü de ekliyoruz ve 2 dakika kadar karıştırıyoruz

• 3/4 bardak kurabiye hamurumuzu da ekliyoruz ve karıştırıyoruz

• Karışımı krema sıkma torbasına koyuyoruz

• Cupcakelerimiz soğuduktan sonra hepsinin üstüne sıkıyoruz

• İsterseniz üstlerine damla çikolata serpebilirsiniz


Mmmm bu ne tat :) Siz de bir tadın da beni anlayın! Basit ve çok lezzetli bir tarif :)

0 Pembe Baloncuk:

Related Posts with Thumbnails